Platform_logo
SENESTE ARTIKLER

Freja Sofie Kirk

Killing Kidding Colliding

Videoværet 'Killing Kidding Colliding' blev vist i fuldlængde fra 12. december - 9. januar 2021. Den nuværende video er en excerpt.

Gennem en fugls kollision med glas, undersøger Killing Kidding Colliding sammenhængen mellem arkitektur og produktionen af billeder. Filmen viser glas som både et materiale og symbol på ideologi: Det bevæger sig mellem gennemsigtighed og refleksion, og gør ting synlige, men utilgængelige at røre ved.

En fugl, der flyver i et glat, gennemsigtigt og kunstigt landskab, fører os ind i tomme lobbyer, kontorer og konferencerum, for til sidst at kollidere med en glasfacade. Billeder af et udstoppet dyr viser fuglens transformation til en overflade i sig selv; en tom skal; et billede eller spejling af arkitekturen, der dræbte den.

Killing Kidding Colliding er filmet i forskellige banker i Frankfurt. Autoritative rum, ikke ulig katedraler, som er designet til at fungere som billeder og som grundlæggende afviser kroppen. Gennem disse rum undersøger videoen magten og ideologien, som moderne arkitektur formidler, og hvordan åbenheden, gennemsigtigheden og glatheden i glas rummer en underliggende, tilsyneladende usynlig, vold.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.